2022 GOOD DESIGN ÖDÜLLERİ

4 July 2023

SUSPENCE A Koltuk, Maurizio Manzoni

Tıpkı Mikelanjelo'nun kütle mermerden yaşamı yontup ortaya çıkarması gibi, Suspence serisi doğa harikalarının özündeki can damarına bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Hilal şeklindeki oturma düzeninin resmi ve gayri resmi toplantılarda rahatlatıcı, samimi bir iletişim sağladığı dekoratif sanatlar ve mekân psikolojisinin ortaya koyduğu bir gerçek. Bununla birlikte farklı oturma derinliklerine sahip olan Suspence Koltuk, rahat ve dik oturum pozisyonlarını bir arada sunuyor. Ürün, iki farklı formda kullanıcıyla buluşuyor. Suspence Koltuk A, simetrik, fasulye şeklindeki oturumu ve sırt fontuyla birleşen kolçaklarıyla dikkat çekiyor. Pürüzlü dokuya sahip yerel traverten veya çeşitli renk seçenekleri bulunan cilalı mermerden üretilen dışa doğru bombeli kol klapaları, tasarımın heykelsi duruşunu pekiştiriyor. Farklı zevk ve işlevlere uyum sağlayabilmesi adına başta bukle olmak üzere kumaş ve deri seçenekleriyle döşenebilen kanepenin, metalik boyalı ahşap konik ayaklarının iki farklı rengi bulunuyor.

TITANO Vitrin, Maurizio Manzoni

Gösterişli formu ve ağır, yere basan duruşuna inat son derece eğlenceli özelliklere sahip oyuncu bir tasarım olan Titano Vitrin’in her bileşeni şekil ve hacim olarak farklılaşıyor. İçi boşaltılıp hafifletilmiş doğal taş sütun ayak, dolabın tabanına kadar uzanıyor, ardından masif ahşap kapıların ardında kaybolup tepe noktasında görsel olarak yeniden doğuyor. Farklı boyutlarda iki kabin, sütunun etrafında birleşerek gövdeyi oluşturuyor, uzun kasa, ayrıca kırlangıç kuyruğu formundaki metal ayakla destekleniyor. Ahşap kaplama gövde, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen LED ışık havuzu dışında sıra dışı bir raf sistemini de içinde barındırıyor. Dairesel cam rafları destekleyen ince metal çubuklar, taş sütunun sınır çizgilerini kabinin içinde devam ettirerek bu saydam silindiri görülebilir kılıyor. İçki dolabı olarak tasarlanan Titano Vitrin, çeşitli ihtiyaçlara uyarlanabilir bir ürün. Konut ve ofis kullanımı için şık bir seçim olarak öne çıkan dolabın, ahşap kaplama, masif ahşap, doğal taş, cam ve metal kısımlarının çeşitli renk ve/veya doku seçenekleri bulunuyor.

En Son Haberler

ENNE hakkında en son haberler

BERLİN'DE YENİ SHOWROOM

Berlin Showroom ENNE is now open with ENNE's latest furniture collections. Designed by a hand-selected team of internationally renowned designers, ENNE’s collections are all meticulously manufactured in-house in Turkey.

8 November 2023

MARBELLA'DA YENİ SHOWROOM

Marbella Showroom ENNE is now open with ENNE's latest furniture collections. Designed by a hand-selected team of internationally renowned designers, ENNE’s collections are all meticulously manufactured in-house in Turkey.

10 August 2023

2023 ELLE DECORATION ULUSLARARASI TASARIM ÖDÜLLERİ

ENNE 2023 Elle Decoration Uluslararası Tasarım Ödülleri'nde Arcus Koltuk ve Half Moon Aydınlatma ile 2 ödülün sahibi oldu.

4 July 2023